Jaki czytnik ebooków kupić ? | ForumDyskusyjne.net - forum, forum wielotematyczne, forum młodzieżowe

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czytnik, ebookow, jaki, kupic

Jaki czytnik ebooków kupić ?
Autor Wiadomość
pulex 

Wysłany: 2012-11-06, 18:16   Jaki czytnik ebooków kupić ?

Witam, zakładam nowy temat bo nie ma tutaj jeszcze nic o czytnikach ebooków. Czy ktoś miał z nimi styczność ? Mam problem tego typu, że u mnie w okolicy nie da się nigdzie kupić czy nawet zobaczyć e-czytnika. Oglądam jedynie na internecie na obrazkach i filmach.
Z moich obserwacji wybrałem 3 modele:
PocketBook 360 - http://www.elibre.pl/eczy...360-i-360-plus/
Sony PRS-T2 - http://www.elibre.pl/eczy...er/sony-prs-t2/
Kindle 5 - http://kindle-24.pl/kindl...nik-e-book.html

I problem mam taki, że nie wiem który wybrać. Z jednej strony wziałbym PocketBook 360 bo jest mały i mógłbym go czytać np. w szkole czy autobusie. Nie wiem jednak czy takie ekran nie będzie zbyt mały i niewygodny do czytania. Pozostałe 2 modele mają większe ekrany ale również są większe w całości. Czy mógłby mi ktoś pomóc jaki wybrać ?

Virtualo 

Wysłany: 2012-11-07, 21:13   

Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś, polecalibyśmy 6 calowy Pocketbook 622. Ekran tego czytnika zachowuje się jak normalna kartka, co jest bardzo dużym udogodnieniem. Wzrok się nie męczy więc można sporo czytać:)

Możesz obejrzeć ten czytnik na stronie virtualo w zakładce e-czytniki. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania, jesli takie Ci się nasuną po zapoznaniu się ze stroną;)

sweetie999 

Wysłany: 2012-11-09, 09:37   

Ja zamiast takie czytnika wolę kupić sobie już jakiś lepszy telefon na którym będę mógł czytać sobie E-booki :)

Virtualo 

Wysłany: 2012-11-09, 12:58   

Czytanie e-booków na telefonie to według nas dość kiepski pomysł... Po pierwsze ze względu na wielkość ekranu, w porównaniu do czytnika, ekran telefonu jest bardzo mały, co znacznie zmniejsza komfort czytania. Po drugie ze względu na brak technologii e-ink - oczy będą się bardzo szybko męczyć. Oczywiście,że czasem można sobie coś poczytywać na telefonie, jednak chyba na dłuższą metę nie ma to większego sensu, zero przyjemności.

najdenow 

Wysłany: 2012-11-12, 08:59   

Mój znajomy ma taki czytnik i jest bardzo zadowolony z jego działania. Mi też coś takiego proponował, ale że mam tablet, na którym bardzo wygodnie się czyta e-booki to mu odmówiłem :)

Virtualo 

Wysłany: 2012-11-12, 10:39   

@najdenow czytasz książki na tablecie? Jak Twój wzrok? Nie męczy Cię podświetlenie ekranu?

aniaz1 

Wysłany: 2012-12-06, 15:38   

NIe polecam czytników lepiej w tradycyjny sposób czytać

kutzzz 
kutzzz

Wysłany: 2013-01-09, 10:01   

Kindle wymiata ogólnie, ale polskie odpowiedniki też nie są złe. W sumie i tak najważniejsze są książki, a nie sposób w jaki się je czyta.

lolipop123 

Wysłany: 2013-01-18, 14:56   

ehh te ebooki, ja tam wolę normalną książkę potrzymać w ręce, przynajmniej to ma jakąs wartośc słowa pisanego, a ebooki bez przesady :/ jakbyście mogli sprawić to wszystko przeniesiono by na komputery i telefony

romek1 
kolega

Wysłany: 2013-02-04, 13:24   

zdecydowanie Kindle Fire, duża biblioteka :)

Marylin_N 

Wysłany: 2013-04-02, 13:35   

Na pewno taki z technologią elektronicznego papieru nie LCD :) kindle chyba najlepsze

Różaneczka 

Wysłany: 2013-04-02, 15:10   

ja tylko z kindlem miałam do czynienia, sama mam iPada i tez mi starcza :hyhy:

Odpowiedz do tematu